MADtech.pl

Dźwięk » Głośniki » Creative » Głośniki Creative GigaWorks T3
Creative
Głośniki Creative GigaWorks T3
  • Głośniki Creative GigaWorks T3
  • Głośniki Creative GigaWorks T3

4.7/5 (3 ocen)

Głośniki Creative GigaWorks T353
cena:
818,80 zł

Dostawa:

20,00 zł
Dostępność:14 dni
do ulubionych

Zadaj pytanie o ten produkt

Potrzebujesz dodatkowej pomocy?

Wybierając wśród dużej oferty głośników w sklepie MADtech stajemy przed wieloma dylematami, dlatego zanim zaczniesz przeglądać wszystkie głośniki, dobrze się zastanów czego szukasz, a wtedy będziesz też bardziej zadowolony po zakupie jak podłączysz pierwszy raz swoje nowe kolumny i puścisz ulubioną muzykę. Zastanów się też dobrze do czego podłączasz swoje głośniki, bo jesli jest to wbudowana karta muzyczna w płytę główną, to prędzej ten sprzęt grający zniszczysz niż będziesz miał jakąś przyjemność z słuchania muzyki, nie mówiąc już o przestrzennym dźwięku w grach. Jakość brzmienia zawsze zależy od tego gdzie jest najsłabsze ogniwo. Jeśli kupisz głośniki za 1000zł, a kartę muzyczną masz za 20zł, to wszystko będzie brzmiało jak zestaw za 50zł, a nie za 1020zł.

Bardzo duże znaczenie dla jakości dźwięku ma wielkość głośników. Jeżeli mamy małe plastikowe głośniki stojące pod monitorem, to najczęściej otrzymamy właśnie takie brzmienie. Jeśli mamy dużą kolumnę z drewnianą obudową, to wiemy, że możemy się spodziewać naprawdę dobrego brzmienia. Bardzo ważna przy wyborze głośników jest waga produktu - jeśli głośniki 2.0 ważą mniej więcej tyle samo co jakiś inny zestaw 5.1, to zdecydowanie możemy się spodziewać dobrych osiągów. Jeżeli masz więcej wątpliwości przy wyborze głośników, to polecamy zajrzeć do naszego poradnika - jakie wybrać głośniki.

Wierność brzmienia i styl. Zestaw głośnikowy GigaWorks T3 firmy Creative zaprojektowano dla najlepszego brzmienia muzyki. Łącząc innowacyjną konstrukcję, najlepsze komponenty i najnowszą technologią, zapewnia on nowy poziom doskonałości słuchania muzyki z komputera klasy PC/Mac lub odtwarzacza MP3. Dwa głośniki satelitarne wyróżniają się szczegółowym brzmieniem dzięki wysokiej klasy, pełnozakresowym przetwornikom, łączącym głębokie tony średnie z klarownymi sopranami. Dźwięk z głośników satelitarnych w sposób naturalny uzupełniają basy z głośnika niskotonowego wykonanego w technologii Creative SLAM (Symmetrically Loaded Acoustic Module - Symetrycznie Obciążony Moduł Akustyczny), w której trzy przetworniki wytwarzają mocny, głęboki bas o dużej dynamice. System został dostrojony tak, by zapewnić najbardziej naturalne i zrównoważone brzmienie. Ponadto, głośniki Creative GigaWorks T3 wyposażono w technologię Low Standby Power, która zmniejsza zużycie energii, gdy głośniki znajdują się w stanie uśpienia a dla pełnej wygody w przewodowym pilocie umieszczono regulator głośności, wejście Aux i gniazdo słuchawkowe.Najwyższej jakości zestaw głośnikowy 2.1 oferujący najlepszą w tej klasie precyzję dźwięku i konstrukcję. Niewielkie i stylowe głośniki satelitarne z przetwornikami o audiofilskiej jakości zapewniające pełne pasmo tonów średnich i klarowne tony wysokie. Kompaktowy głośnik niskotonowy o wydajnej konstrukcji SLAM, wykorzystującej trzy przetworniki zapewnia głębokie i dobrze brzmiące basy. Przyjazna dla środowiska technologia Low Standby Power minimalizuje zużycie energii, gdy głośniki są w trybie uśpienia. Wygodny przewodowy pilot z regulatorem głośności, wejściem Aux i wyjściem słuchawkowym.

Dane techniczne:
Producent: Creative
Gwarancja: 2 lata
ilośc głośników: 3 szt. ,
ilośc głośników satelitarnych: 2 szt. ,
głośnik niskotonowy [subwoofer]: tak , w technologii SLAM z 3 przetwornikami o średnicy 6,5 cala
moc głośnika satelitarnego RMS: 15 W ,
moc głośnika centralnego RMS: 50 W ,
min. częstotliwość przenoszenia: 30 Hz ,
maks. częstotliwość przenoszenia: 20 kHz ,
ekranowanie magnetyczne: tak ,
regulacja głośności: tak ,
pilot: tak ,
wyjście słuchawkowe: tak ,
wersja produktu: BOX ,
kolor: czarny ,

Informacje o producencie:
Firma Creative jest światowym liderem w produkcji urządzeń przeznaczonych do rozrywki cyfrowej. Wytwarza akcesoria współpracujące z komputerami osobistymi i Internetem. Zasłynęła z produkcji kart dźwiękowych Sound Blaster zapoczątkowując rewolucję multimedialną. Obecnie zajmuje się produkcją urządzeń multimedialnych, odtwarzaczy MP3, kart dźwiękowych Sound Blaster, głośników i słuchawek, kamer internetowych oraz kieszonkowych kamer wideo. Wszystkie te produkty możesz znaleźć w ofercie Madtech.pl. Firma Creative została założona w 1981 roku w dniu 1 lipca, a jej główne biurko mieści się w Singapurze. W 2010 roku sprzedaż jej sprzętu wyniosła ponad 210 milionów dolarów i z roku na rok się powiększa. Creative został założony przez osobę o imieniu i nazwisku Sim Wong Hoo, który na początku prowadził punkt serwisowy do komputerów Apple II. Firma na początku bardzo dużo problemów miała na rynku multimediów do PC, przegrywała co chwilę potyczki z firmą AdLib, ale w momencie jak zadebiutowała z serią Sound Blaster, to ludzie zupełnie zmienili do niej podejście. W latach 90-tych firma i jej właściciel stracili dużo zdrowia i czasu na walki w sądach z inną firmą w branży - Aureal Semiconductor. Po wielu pozwach i potyczkach w sądzie w końcu firma Aureal wygrała rozprawy, ale musiała minimalnie wcześniej ogłosić bankructwo z powodu wysokich kosztów na prawników. Creative wykorzystał ten moment i przejął firmę Aureal oraz wszystkie jej patenty. W późniejszych latach 90-tych poprzedniego wieku firma ta zdominowała praktycznie rynek dźwięku na PC i do dzisiaj ciężko znaleźć lepsze karty muzyczne, a słuchawki i głośniki Creative z powodu wielu patentów pozwalają przy tanich kosztach na niesamowitą jakość, którą w tej sferze cenowej nie znajdzie się u innych producentów. W 1999 roku firma Creative wypuściła na rynek odtwarzacze MP3 takie jak MuVo, Nomad czy Zen i odniosła niesamowity sukces, ale po tym jak Apple pokazał światu nowego iPoda, to praktycznie cały ten rynek straciła na rzecz firmy Steve'a Jobsa. Technologie dźwięku przestrzennego takie jak X-Fi czy Recon 3D pozwalają firmie Creative być liderem przy kartach muzycznych, słuchawkach dla graczy i głośników do gier.
  • Ocena:
    Zestawienie Asus Xonar DX i głośników Creative Gigaworks T3 to świetny komplet. Eurytmics - Jennifer - słychać jak wokalistka łapie powietrze i jak mlaska:) elektrochemie - Mucky star - typowy syntetyczny bas jest tutaj doskonale kontrolowany. nie ma chamskiego tłuczenia jak w rozwiązaniach bass reflex (spokojnie trzęsie klawiaturą jak to pisze), Pink Floyd - welcome to the machine - bez żadnego problemu wyłapuje w scenie dwa głosy wokalisty nałożone na siebie no i ta gitara i te starodawne syntetyczne wstawi. Całość brzmi dość analitycznie - tak jakby dźwięk był jeszcze raz pocięty na instrumenty i złożony do kupy. Ale że to słychać za takie pieniądze to fenomen. Zestaw jest super gra świetnie i jest doskonale wykonany. Serdecznie polecam.
  • Ocena:
    właśnie kupiłem za 595zł z wyprzedaży w pewnym sklepie w którym nigdy nie kupuje...

Przymierzałem się do bose companion 3 , słuchałem ich w salonie, piękna scena, wyraźny bas i wszystko, po podkręceniu głośności wyskakiwało z tych pudełeczek niczym hologram.

T3 wg recenzji miało być podobne ale z lepszym basem. Po 2 dniowym słuchaniu co mogę powiedzieć po pierwsze:
    - potrzeba małego pokoju tak 15m2 max a oko/ucho, w większym będą się rzucać jako chomik w basenie.
    - scena jest gorsza niż w Bose choć niczego sobie
    - bas koniecznie w samym rogu przy gołej ścianie, kolosalna różnica, dopiero tam działa i to nawet gra przyjemno tj muzykalnie z pewnym przekazem emocji.
    - tony średnie słabe ale i tak jak na plastik creativa czy logitecha który wcześniej miałem okazje słuchać i wywracał mi bebechy to jest całkiem dobrze.

Ogólnie pokój mam za duży i T3 zachowuje się jak mały kocur, z dobrą dykcją dający popis stroszenia sierści, w samym rogu.

Jak na plastiki creativa to rewelacja, t3 czy bose comapnion? t3 to 50% ceny... więc chyba warto.

I tak są drogie, za 1000 można mieć już jakieś używane kolumy, 800żl za dobry używany wzmacniacz i jak mamy miejsce to wybór jest prosty. A te są fajne kompaktowe i przenośne, taka mała wścieklica. Nieźle jak na creative, ale marna to pochwała.
  • Ocena:
    Poszedłem w minimalizm i zakupiłem T3...

Cały wieczór testowałem i doszedłem do wniosku, że to była bardzo trafna decyzja. Wiem, mogłem za te pieniądze mieć proste, prawdziwe stereo, wybrałem jednak głośniki kompaktowe, które w ogóle nie rzucają się w oczy. Stoją sobie grzecznie po obu stronach TV, wyglądają rewelacyjnie, nowocześnie, a przy tym pięknie wydają dźwięki.

Muszę przyznać, że jak na małe pierdziawki do komputera, to jestem mile zaskoczony. Odsłuchałem sobie kilkanaście utworów z różnych gatunków w form. mp3 320, oraz FLAC. Jestem zachwycony jakością dźwięków wydobywających się z T3. Scena porównywalna do jakości Megaworks 250D, natomiast czystość dźwięków, chyba trochę wyższa od Megaworksów. Na koniec jeszcze włączyłem na chwilę Film Terminator 4, no i już wiedziałem, że to było to czego chciałem.

Dziś potestuję sobie jeszcze jakieś gierki, chociaż nie sądzę, aby były z tym jakieś problemy.

Jeszcze tylko dwa słowa o basie...nie wiedziałem, że taki mały głośnik niskotonowy, może generować tak poważny bas.

Momentami aż drżała mi cała podłoga w pokoju, chociaż ustawiony był na jakieś 20-30%. Bas jest naprawdę wyraźny, głęboki i bardzo niski.

Fajny zestaw!
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator